Spaghetti z pesto paprykowym, czosnkiem i rukolą

Przepyszny obiad. Jeśli tylko macie w domu pesto, a jesteście miłośnikami makaronów to zachęcam do wypróbowania nowego przepisu. Jak dla mnie BOMBA :)

IMG_9047 a

Składniki na jedną porcję:

  • Odmierzona ilość spaghetti dla jednej osoby (ja mam do tego specjalną miarkę)
  • Garść rukoli, posiekana
  • 2 duże ząbki czosnku, posiekane
  • 100 g wędzonej kiełbasy drobiowej
  • 2 łyżeczki pesto paprykowego (przepis w kategorii” Przetwory słoikowe”)
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • mozzarella (u mnie w plastrach pokrojona w kostkę)

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować al’dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przelać zimną wodą aby się nie skleił.
  2. Kiełbasę pokroić w plastry, a następnie na 4 części. Oliwę z oliwek zagrzać na patelni, kiełbasę krótko podsmażyć, dodać posiekany czosnek i smażyć krótko.
  3. Makaron włożyć na patelnię i wymieszać z czosnkiem i kiełbasą. Następnie dodać 2 łyżeczki pesto i wymieszać. Na koniec wymieszać z posiekaną rukolą. Przełożyć na talerz i posypać mozzarellą.
  4. Ostatecznie jeśli będzie dla was za mało doprawione, można posolić lub doprawić pieprzem.

Smacznego!

A.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>